Solbrai som comunitat

  Qui som?

Solbrai son tots els veins i veines del Pinell que s'han agrupat per crear un model de producció i consum d'energia elèctrica renovable i de Km0.  Es tracta d'una cooperativa sense ànim de lucre, que produeix i distribueix la llum de forma justa, democràtica i sostenible. 

El impulsors d'este projecte son el GEPEC-EdC (grup d'estudis i protecció dels ecosistemes catalans), AZIMUT360 (Enginyeria · Sostenibilitat · Desenvolupament) i l'Ajuntament del Pinell de Brai.

Els impulsors de la COMUNITAT ENERGÈTICA SOLBRAI han creat el projecte de la cooperativa per traspassar-lo a la ciutadania del Pinell de Brai

  • Els socis de la cooperativa son productors i consumidors, i són els que es connecten a la xarxa de la comunitat i els propietaris de la instal·lació fotovoltaica.

Els impulsors de la comunitat energètica, han contribuït de la següent forma a la creació de Solarbrai:

  • GEPEC-EdC: (grup d'estudis i protecció dels ecosistemes catalans) : suport tècnic en disseny i creació de material divulgatiu, educació ambiental i difusió del projecte.
  • AZIMUT360: elaboració del projecte bàsic i de viabilitat, elaboració dels informes jurídics, redacció d'estatuts i constitució de la cooperativa i difusió del projecte
  • Ajuntament del Pinell de Brai: Finançament de la fase de redacció del projecte, sessió de la coberta del pavelló poliesportiu, suport tècnic administratiu i suport de l'arquitecte tècnic municipal.